2023.03.30.TomiSpark

A Sony ismét a vloggereket célozta meg

A májusban megjelenő ZV-E1 a magas minőségű tartalomkészítés egyszerűsítésére jött létre.

Tovább bővül az olyan eszközök száma a Sony kínálatában, amelyeket alapvetően a videóbloggereknek szántak. Ezúttal a ZV-E1 révén egy olyan kamerát dobnak piacra nemsokára, amely 35 mm-es full-frame érzékelővel rendelkezik.

A Gizmodo hírei szerint ezzel a gyártó egy egészen jó alternatívát kínál azoknak, akik nem akarnak pénzt költeni a magasabb minőségű termékekre, így például a Sony A7S III-ra, amelynek 12 megapixeles érzékelője megegyezik azzal, amit a ZV-E1 is megkapott.

A portál beszámolója alapján a korábbi ZV kamerákhoz képest jelentős előrelépésre lehet számítani, mivel sokban hasonlít a fentebb említett felsőbb kategóriába tartozó modellre, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek a könnyű hordozhatóságra, illetőleg arra, hogy akár egy kézzel is gond nélkül lehessen vele minőségi felvételeket készíteni. Ehhez a súlyán is csökkentettek, valamint megvan a lehetőség arra, hogy a a három hüvelykes képernyőt 180 fokban előre fordítsuk.

Különbség az A72 III-hoz képest, hogy nincs elektronikus kereső vagy külső monitor, ugyanakkor kapunk egy rakás olyan funkciót, ami érdekessé és a maga módján kívánatossá teheti. A készülék egy 5 tengelyes testbe épített stabilizátorral rendelkezik, az új dinamikus aktív módú stabilizátor pedig a gyári leírás szerint 30 százalékkal hatékonyabb lesz, mint a Sony meglévő stabilizáló módjai sétálás, futás vagy éppen ugrálás közben is.

A ZV-E1 kihasználja a nagyobb full-frame érzékelő előnyeit egy AI-alapú keretstabilizáló mód révén is, amely az Apple Center Stage automatikus keretezési képességeihez hasonlóan képes intelligensen felismerni az egyes tárgyakat, fotóalanyokat, miközben valós időben digitálisan vágja meg nekünk a felvételeket, hogy mindig ideális képet kapjunk. Azt, hogy milyen gyorsan kövesse ezeket a kamera, mi magunk állíthatjuk be, a digitálisan szerkesztett felvételeket akár a memóriakártyára is menthetjük azonnal, de kapunk egy külön gombot a fókuszáláshoz is.

Utóbbihoz tegyük hozzá, hogy a mesterséges intelligencia által automatikusan állítódik be a fókusz, ami nagy segítség akkor, ha például több ember lenne egyszerre a felvételen, hiszen így elviekben fókuszáltak maradnak az arcok. A ZV-E1 ráadásul továbbviszi a könnyű termékbemutató képességeket, így amikor a vlogger egy videóban a kezében tart egy terméket, amelyet népszerűsít, a fókusz automatikusan a tárgyra vált.

A Sony ZV-E1 kétségtelenül gyönyörű videókat fog készíteni a 4K felvételkészítési képességek által, amit 24 és 120fps sebességgel is képes rögzíteni, a Sony S-Cinetone funkciójának segítségével pedig könnyen filmes megjelenést érhetünk el. A májusban megjelenő eszköz kezdetben 2200 dollárba, tehát jelenlegi áron durván 750 ezer forintba kerül majd, ami nem kevés pénz, főként úgy, hogy ez 2500 dollárig felkúszik, amennyiben a a 28-60mm F4.5-5.6 zoom objektívvel együtt vesszük meg, ennél azonban drágább termékeket is értékesít a Sony, így innen nézve ez még egy egészen jó árnak mondható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram