2023.03.23.TomiSpark

Mesterséges intelligenciához vár tesztelőket a Google

Bard néven fut a Google saját AI-rendszere, ami elég egyértelműen a Microsoft által megvásárolt szolgáltatásoknak adna konkurenciát. Most a bátrabbak akár korai hozzáférést is igényelhetnek.

Már lehet jelentkezni tesztelőnek a Google mesterséges intelligencia szolgáltatásához a The Verge hírei szerint. A portál írása alapján a cég egyelőre még elég limitált hozzáférést ad majd a felhasználóknak, de ezzel is bizonyítani szeretnék, hogy az alkotásuk igenis működőképes és várják a visszajelzéseket a pontosabb eredmények érdekében.

A rossz hír, hogy egyelőre csak az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban élők jelentkezhetnek, így tehát mi ebből a buliból most még kimaradunk, de ebből következik az is, hogy most még csak angol nyelven fog működni a szolgáltatás.

A biztonság érdekében a Google nem akarja elsietni a dolgokat, így arról sem adtak még ki információt, mikor válik globálisan elérhetővé a Bard, de egyértelművé tették azt is, hogy szorosan együttműködnek majd a felhasználókkal, akiknek a visszajelzéseit komolyan fogják venni a fejlesztések során. A vállalat részéről igyekeztek reálisak maradni, így azt is közölték, hogy a Bard eleinte tutira el fog követni néhány hibát, részükről pedig úgy tekintenek a szolgáltatásra, mint egy kiegészítésre, amivel hatékonyabbá válik a keresés.

A Bard egyébként működésében nem sokban különbözik majd attól, amit a ChatGPT tud, hiszen ugyanúgy feltehetünk kérdéseket, szöveget alkothatunk általa, a véleményét is kikérhetjük, de még a kódolással is elbánik, ezekkel pedig a Google szerint az egyes munkafolyamatokat felgyorsíthatjuk és lényegesen megkönnyíthetjük majd a jövőben.

A The Verge tesztje alapján a Bard egészen jól teljesített, egyúttal a pontosság érdekében többször is arra ösztönzött, hogy használják a Google keresőjét. Bár nem mindig adott jó válaszokat, a jelenlegi fázisban egészen jónak mondhatók a tapasztalataik, miközben már arról is tudni lehet a weboldal beszámolója szerint, hogy a cégnél több nyelvi modellen is dolgoznak, vagyis nem kell attól félni, hogy mindörökre csak angol nyelven lesz majd használható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram