2023.03.16.TomiSpark

A Disney tényleg megalkotta a fénykardot

Bár vágni ezzel nem fogunk, ettől függetlenül egy nagyon látványos eszközt villantottak a South by Southwest technológiai rendezvényen.

Josh D'Amaro, a Walt Disney Parks and Resorts elnöke vette elő és mutatta meg mindenki előtt azt a fénykardot, amelyet az említett fesztiválon láthatott így először valós körülmények között a nagyközönség.

A fénykard egy szabadalmon alapul az IFLScience beszámolója alapján. Az ebben foglaltak szerint az eszköz egy visszahúzható, belső megvilágítású pengével van ellátva, ezt a rugalmas fénycsíknak tűnő dolgot pedig motorok segítségével tolja ki a markolatból.

Az eszköz egyébként két hosszú műanyag félhengerből áll, és ez a két pengevázas testrész merőlegesen helyezkedik el rajtuk, ami kis térfogatú, kompakt anyaghengereket hoz létre. Ezeket egy pár orsón lehet a markolatban elhelyezni a szabadalom szerint. A penge kinyújtásához a markolatban elhelyezett motor letekeri a penge részeit az orsóról, melyek áthaladnak egy vezetőpályán, majd egymásba csúsznak, amikor elhagyják a markolatot, a penge visszahúzásához pedig a folyamat megfordul.

A fénykardot a Disney Worldben tartott bemutatókon használják jelenleg kellékként, külön forgalomba viszont nem hozták egyelőre. Biztonsági okokból, és valószínűleg egy csomó más, hasonlóan fontos szempontból vágni sem tud úgy, mint a Star Warsban, a látvány viszont abszolút nem utolsó.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram