2023.03.14.TomiSpark

Csúcskategóriás elektromos biciklit villantott az Audi

A már önmagában is menő mountain bike ugyanazt a dizájnt kapta meg, amit a Dakaron futó autóik is, de valójában nem ettől válik igazán érdekessé. Egyrészt ott a félelmetes árcédula amiért cserébe az Audi csúcskategóriás specifikációkat ígér, másrészt technikailag is tud egy-két érdekességet.

Az Engadget hírei szerint a kerékpárt valójában az olasz Fantic építette, ami az XMF 1.7-es verzión alapul, belül pedig egy 250W-os Brose motort kombinálnak a Fantic 720 wattos akkumulátorával. Ami a vázat illeti, az alumíniumból van, viszont ha valaki arra gondolt, hogy az alkatrészek megegyeznek a konszern másik márkája, a Porsche elektromos bringájával, azt ki kell ábrándítsuk. A motoron és az akkumulátoron kívül a termék más alkatrészekből épül fel. IN.CA.S tárcsafékeket, Öhlins villákat és lengéscsillapítókat, valamint Sram alkatrészeket kapott a lánc és a váltó esetében.

Bár elvileg egy Audi brandje alatt futó kétkerekűről van szó, azért kapunk még olasz jegyeket, mivel ott vannak a Vittoria gumiabroncsok és a Sella Italia nyereg. Az Audi elektromos mountain bike jelenleg három méretben elérhető, persze csak azoknak, akik képesek lesznek az igencsak magas összeget kifizetni ezekért.

Fotók: Audi

Az eszköz ugyanis 8499 fontba kerül az Egyesült Királyságban, ami átszámítva durván 3,8 millió forintot ér. Ezért kapunk egy terepralis dizájnt, elvégre a festését illetően hasonló jegyekkel rendelkezik, mint a márka Dakar-ralin indított gyári autói, azt viszont nem árulták el, milyen végsebességgel vagy hatótávval rendelkezik majd. Ki lehet indulni viszont a Brose elektromotorjainak teljesítményéből, így ezek alapján az Audi modellje is négy fokozatú elektromos támogatással rendelkezik, az enyhe Eco üzemmódtól a teljes Boost üzemmódig és valószínűleg maximum 152 km-es hatótávval számolhatunk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram