2022.12.06.TomiSpark

Nemsokára Európában is elérhetők lesznek az Apple javítókészletei

Sajnos Magyarország még mindig nincs a listán, de az eddigiekkel ellentétben hamarosan már néhány Európai országban is elindul az almás cég Self Service Repair programja. Ezáltal a felhasználók hozzáférhetnek a kézikönyvekhez és könnyedén beszerezhetnek néhány egyedi alkatrészt.

Az idei év elején az Egyesült Államokban indult útjára az Apple Self Service Repair nevű programja, melynek lényege, hogy aki érez magában elég bátorságot, az saját magának is megjavíthatja szeretett készülékeit. Ehhez a cég pár eszközt is biztosít, a vállalat pedig nemrégiben egy közleményben tudatta, hogy Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban is elérhetővé teszi ezeket.

Ebből az is kiderült, hogy a magyaroknak még mindig nem lesz egyszerű dolguk ebből a szempontból, ugyanakkor ez egy jó jel lehet a jövőre nézve, bár azt is érdemes leszögezni, hogy ez a program egyelőre viszonylag kicsi mozgásteret biztosít a szervizelés tekintetében.

Fotók: Apple

Jelenleg a hivatalos infók alapján a felhasználók a leggyakoribb javításokat végezhetik el az iPhone 12 és iPhone 13 készülékcsaládokon, valamint az Apple néhány Macbook modelljén. A pótalkatrészek és szerszámok megvásárolhatók az Apple Self Service javítóboltjaiban, de akár bérelni is lehet a készleteket. Az Engadget hírei alapján jelenleg 54,90 fontért (kb. 25 ezer forintért) kapjuk meg ezeket az eszközöket kölcsönbe, a kicserélt alkatrészeket pedig felújítás és újrahasznosítás céljából visszaküldhetjük, esetleg jóváírások járhatnak értük.

„Hiszünk abban, hogy a legjobb technológia ügyfeleink és a bolygó számára az a technológia, amely tartós, ezért úgy tervezzük termékeinket, hogy tartósak legyenek, és ritkán igényeljenek karbantartást vagy javítást. Ha mégis szervizelésre lenne szükség, azt szeretnénk, ha a vásárlóknak számos biztonságos és megbízható lehetőségük adódna” – mondta el Jeff Williams az Apple operatív igazgatója.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram