2022.11.18.TomiSpark

A Microsoft jelentős könnyítést hoz a jelnyelv használatához

A Teams alkalmazásban mostantól jóval egyszerűbb lesz olyan értekezleteket tartani, ahol szükséges a jelnyelv használata. Egy új frissítésnek köszönhetően a beszélgetések sokkal barátságosabb környezetet teremtenek a siketek és nagyothallók számára.

A hallásproblémákkal küzdő emberek életét nagyban megkönnyítheti a Microsoft, ugyanis a Teamsben újításként jelent meg nemrégiben a jelnyelvi nézet. Ez számukra és tolmácsaiknak is egy új környezetet teremt az alkalmazásban.

Fotók: Microsoft

Egy értekezlet során akár több tolmácsot is megtekinthetnek ebben a módban a felhasználók, arra pedig külön ügyeltek a fejlesztők, hogy a felvételek ezzel együtt is nagyok maradnak, valamint akkor is, amikor valaki megosztja képernyőjét, esetleg prezentációt tart.

A nézettel együtt egy új akadálymentesítési beállítási ablak is érkezett, amivel elvileg jóval kényelmesebbé válik majd a Teams használata, mindezek pedig a következő hetekben lesznek elérhetők mindenki számára.

A vállalat szerint ez egy fontos újdonság, hiszen így jelentős segítséget nyújthatnak azoknak, akik hallásproblémákkal rendelkeznek, és ezáltal életképesebbé varázsolhatták a fejlesztésüket, amit rengetegen használnak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram