2022.09.18.TomiSpark

Rengeteg videó kiszivárgott a közelgő GTA VI-ról

Egyelőre még várni kell a GTA-sorozat következő részére, ám úgy tűnik idejekorán bepillanthatunk annak részleteibe, miután valaki 90 videót töltött fel erről az internetre.

A Grand Theft Auto továbbra is az egyik legnépszerűbb játék, legutóbbi része pedig minden korábbi sikert felülmúlt. Az ötödik epizód azonban már kilenc éve a piacon van, igaz az időközben hozzá kiadott GTA Online tovább növelte a platform népszerűségét. A legújabb rész a pletykák szerint valamikor 2024-ben érkezhet, ám volt valaki, alig elég türelmetlen módon egy 3 GB-os fájlt tett közzé egy a játékra szakosodott fórumon. Ebben a csomagban 90 darab videó volt megtekinthető, melyek mindegyike egy-egy részletét tartalmazza a közelgő újdonságnak.

Ennek elkövetője a teapotuberhacker nevű felhasználó volt, aki a The Verge hírei szerint azt állította, hogy hamarosan további adatokat szivárogtathat ki, köztük a forráskódot, az eszközöket, és tesztelési buildeket. Azt egyelőre nem tudni, hogy az illető, miként jutott hozzá ezekhez az információkhoz, ám a világsajtó elég hamar felkapta a történetet és igyekezett megfigyelni, mi kerülhet bele a következő GTA-ba.

Ezek alapján egy női karakter is megjelenik majd, ami egybevág azokkal a korábbi jelentésekkel, melyeket a Bloomberg tett közzé még az év elején. A kiszivárgott videók jelenleg a YouTube-on, a Twitteren, a Redditen és számos online játékfórumon is megtalálhatóak, ezekben pedig Lucia névre hallgat az említett karakter.

https://www.youtube.com/watch?v=LAzDzlQOi9Y

Többen felfigyeltek még a Vice City Metróra, így ebből következik, hogy az alkotók a híreknek megfelelően Miami egy kitalált változatát készítették el, hasonlóan a 2002-es GTA: Vice City-hez. Egy másik klipben egy medence melletti beszélgetés látható, amely emlékeztet a Rockstar Red Dead Redemption 2-ben szereplő NPC-k beszélgetéseire, az viszont nem világos, hogy a felvételek mennyire régiek, de úgy tűnik, hogy némelyik RTX 3060 Ti és RTX 3080 kártyákon fut.

Ezek alapján a fejlesztői build nem lehet régebbi két évnél. Más klipek új NPC-interakciókat, frissített UI-t és animációkat mutatnak, de még a Rockstar saját belső hibakereső eszközeit is kiszúrhatták a szemfülesebbek. Nem ez az első alkalom egyébként, hogy egy Rockstar Games által forgalmazott játékról komoly szivárogtatás történik. A brit TI Media magazin és digitális kiadó tulajdonában Trusted Reviews weboldalnak nyilvánosan kellett elnézést kérnie, majd 1 millió dollárnál is többet adományozniuk miután részleteket tettek közzé a Red Dead Redemption 2-ről annak megjelenése előtt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram