2022.09.10.TomiSpark

Fizetős tanfolyamoknak adhat lehetőséget a YouTube

Új irányt vehet a népszerű videómegosztó. A hírek szerint hamarosan külön oktatási funkciókkal bővülhet a platform, ezáltal friss lehetőségeket biztosítva a felhasználóknak.

A YouTube már most is az egyik legfőbb célpontja azoknak, akik szeretnének megtanulni egy készséget vagy többet megtudni egy témáról. Erre talán a tutorial videók adják a legjobb példát, melyre mai napig jelentős igény mutatkozik, de más oktatási jellegű tartalmakra is sokan keresnek rá a mindennapok során.

Az ebben rejlő lehetőséget most úgy tűnik szeretnék jobban is kiaknázni a fejlesztők, miután az Engadget információi alapján a közeljövőben hivatalosan is lehetőség lesz fizetős tanfolyamokat indítani a videómegosztón.

A portál úgy tudja, az alkotók a tanfolyamokért, ha szeretnék, pénzt kérhetnek, ebben az esetben pedig reklámoktól mentesek lesznek az egyes tartalmak. Az újítás kezdetben béta verzióban jelenhet meg, vélhetően az Egyesült Államokban és Dél-Koreában, de a YouTube tervei alapján ez valószínűleg idővel globálissá válhat.

Az oktatási tartalmak megerősítése és talán a tanfolyamot látogatók tesztelése érdekében egy kvízek nevű funkció is bevezetésre kerülhet, amit a videók készítői és feltöltői adhatnak majd hozzá a különböző anyagokhoz. Ezekhez a funkciókhoz a vállalat egy új beágyazott lejátszót jelentett be, amit Player for Education néven emlegetnek. A gyakorlatban ennek is meglenne a haszna, mivel a hirdetéseket, ajánlásokat, továbbá a külső linkeket ebben az esetben figyelmen kívül hagyná a rendszer.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram