2022.08.23.TomiSpark

Megérkezett a ColorOS legújabb generációja

Az Oppo bemutatta saját grafikus felhasználói felületének új verzióját, mely az Android 13-ra épülve viszi tovább eddigi filozófiáját.

A napokban mutatták be az Oppo saját fejlesztésének új változatát, ami az XDA-Developers információ szerint még augusztus végéig eljut a az Oppo Find X5 és Find X5 Pro telefonjaira. Ezen túlmenően 2023 első felére már összesen 60 készüléken lesz telepíthető.

A ColorOS eddig a természetesség érzését szerette volna átadni, melyet továbbra is megtartottak, ezúttal pedig az Aquamorphic nevű dizájnt alkalmazták, amit a víz ihletett. Mindez valójában azt jelenti, hogy a widgetek, valamint a kezelőfelületen is lekerekítettebb formákkal találkozhatnak majd a felhasználók, és az animációk is a víz mozgását utánozzák.

Fotók: Oppo

Az Oppo közleménye szerint az alapvető szín ebből fakadóan a kék lesz, de az Android színpalettáját is megkapta. A témák is változnak, melyek a napkeltére, és a napnyugtára emlékeztetnek majd, valamint a dinamikus számítási motor is érkezik, ami a háttérben optimalizálja az appok működését.

Hasonlóra képes a meeting asszisztens, ami az online beszélgetések során segíti a hálózati kapcsolatot, szintén segíthet minket a viselkedés elemzés, mely által előnyt élveznek majd bizonyos alkalmazások a gyorsabb, és gördülékenyebb használhatóság érdekében, míg a biztonsági téren inkább az Android fejlesztéseit vették át. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a hírek alapján a Google és az Oppo stratégiai megállapodást írt alá, ami a további frissítések szempontjából kiemelkedően fontos lehet a jövőre nézve.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram