2022.08.04.TomiSpark

Hivatalosan is visszatért a Winamp

A 2000-es évek menő lejátszója, ismét új változattal jelentkezett, amit ingyenesen letölthetünk. A fejlesztők sokáig dolgoztak az újdonságon.

1997-ben jelent meg az első Winamp, mely ikonikussá vált az évek során, a szoftver pedig óriási hírnevet szerzett magának. Ezek után nem véletlen, hogy minden apróbb hírre azonnal felfigyelnek az emberek, a visszatérésről pedig már jó ideje szó volt.

A Winamp az előző évtized elejéig vígan elvolt, ám a streaming megjelenésével háttérbe szorult, és kissé talán értelmét is veszítette. A fejlesztését 2013-ban állították le, ekkor kapta meg utolsó frissítését, az 5.666-os verzió megjelenésével pedig egy korszak zárult le.

Kicsivel később a jogok átkerültek a Radionomy vállalatához, amely ígéretet tett arra, hogy feltámasztja a legendát, volt szó online zenei tervekről, teljesen új élményről podcast és rádió funkciókkal, valamint a művészekkel való szorosabb kapcsolatot is megemlítették.

Az utolsó hír még tavaly ősszel érkezett, amikor a bátrabb felhasználók akár az új változat bétatesztjére is jelentkezhettek, mos azonban hivatalosan is megerősítést nyert a visszatérés ténye. A legfrissebb variáns a 5.9 RC1 Build 9999 néven fut, kódja a a Visual Studio 2019-re épül, ami elég fontos, hiszen így a Windows 11-el is kompatibilis, valamint új funkciók is várhatók majd hozzá a folytatásban.

Az Engadget hírei szerint a fejlesztők az évek kemény munkájának betetőzéseként tekintenek a végeredményre, melyet a Winamp hivatalos fórumáról tölthetnek le az érdeklődők.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram