2022.07.04.TomiSpark

Hosszú szünet után visszatér a HTC

Az előző évtized elején az egyik legnépszerűbb márkának számított az okostelefonok körében, az utóbbi években viszont kissé eltűnt a HTC márkája, ami hamarosan ismét jelen lesz a piacon, egy egészen egyedi készülékkel.

A Google 2017-ben vásárolta meg a HTC kutatási részlegének egy jelentős részét, 1,1 milliárd dollárért, de sokáig úgy tűnt, hogy ezzel nem éppen a legjobb üzletet kötötték meg. Bár annak idején a tajvani óriásvállalat volt az első, mely androidos telefont dobott piacra, a márka sok dologban elmaradt a riválisoktól, így némileg feledésbe merült az elmúlt néhány évben.

Most egy nagy visszatérésre készülnek, ezért igyekeznek nagyot dobni. Pár nappal ezelőtt a cég weboldalán hivatalosan is bejelentették a Desire 22 Pro érkezését, mellyel a Viverse névre hallgató saját metaverzumukat szeretnék tovább építeni.

Utóbbihoz készült el a Vive Flow VR eszköz, amihez a telefon is képes lesz csatlakozni, a HTC pedig szeretné, ha egyfajta átjáróként is funkcionálna a Viverse a különböző platformok között. A bejelentésben főleg erről esett szó, de természetesen a készülék legfontosabb paramétereiről is szót ejtettek.

A HTC Desire 22 Pro 6,6 hüvelykes teljes képernyőt használ majd, 1080 x 2412 pixel felbontással, és 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A mobilt egy Qualcomm Snapdragon 695 processzor hajtja, illetőleg egy 4520 mAh-s akkumulátor dolgozik benne, amely támogatja a 18 W-os gyorstöltést és a 15 W-os vezeték nélküli töltést, ami pedig a kamerát illeti, elől egy 32 megapixeles egység, míg hátul egy triplakamera kapott helyet. Utóbbi egy 64 megapixeles főkamerából, egy 13 megapixeles ultraszéles kamerából, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelőből áll.

Fotók: HTC

Ha mindez nem lenne elég, a telefon még az IP67-es por és vízálló minősítést is megkapta, ami pedig az árát illeti, a Gizchina értesülései szerint az Android 12-t futtató eszköz 485 dollárba, vagyis nagyjából 185 ezer forintba kerül majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram