2022.05.12.TomiSpark

Végleg befejezhetik az iPod gyártását

21 évig készítették, ám a The Guardian információi szerint az Apple leállítja korszakalkotó termékének gyártását.

Bár hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, gyakorlatilag kijelentették az almás cégnél, hogy véget ér az iPod küldetése. Erről Greg Joswiak, az Apple világméretű marketingért felelős vezetője beszélt nemrégiben.

„A zene mindig is fontos volt az Apple számára, és az, hogy az iPodhoz hasonlóan több százmillió felhasználóhoz juttattuk el, nem csak a zeneiparra volt hatással. Újraértelmezte a zene felfedezésének, hallgatásának és megosztásának módját is” – mondta Joswiak.

Az iPod 2001-ben jelent meg, és az első olyan MP3-lejátszó volt, amely 1000 dal tárolására volt képes. A Touch mellett az iPod mini, az iPod Nano és az iPod Shuffle változatai is megjelentek a későbbiekben. A cég pedig 70%-os globális piaci részesedéssel rendelkezett az MP3-lejátszók piacán 10 esztendő alatt. A mai napig több mint 400 millió iPodot adtak el.

A Nano és a Shuffle értékesítése már 2017-ben leállt, hamarosan pedig a Touch is erre a sorsra juthat az információk alapján. A későbbi verziói egyre inkább hasonlítottak az okostelefonokhoz, ezért Joswiak úgy érzi az iPod szelleme ezekben az eszközökben élhet tovább a jövőben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram