2022.04.22.TomiSpark

Egy frissítés növeli a MagSafe akkumulátor teljesítményét

Gyorsabb töltésre képesek az Apple telefonjai egy firmware által. Az iPhone töltésére szolgáló technológia mostantól 5 watt helyett 7,5 wattot tud majd nyújtani.

Maximum 15 watt a MagSafe technológia felső határa, ám ezt abszolút nem használták ki a felhasználók, mivel vezeték nélkül ezzel a módszerrel eddig 5 Wattnál nem kaptunk többet, de egy frissítés által könnyen megnövelhető a kapacitás.

Amennyiben telepítjük a 2.7-es firmware-t, máris elérhető a magasabb teljesítmény, ezt pedig megtehetjük kábelen keresztül egy iPad, vagy egy Mac segítségével, de mobillal egy OTA frissítés által is megvan erre a lehetőség.

A Gizmodo beszámolója szerint így a MagSafe már 7,5 wattos töltésre lesz képes, amit az Apple oldalán található „How to use your MagSafe Battery Pack” című leírás is alátámaszt. Némi aggodalomra adhat azonban okot, hogy a nagyobb teljesítménnyel a melegedési problémák is előjöhetnek, ami elviekben csökkentheti az akkumulátor élettartamát és kapacitását is.

A felhasználók részéről ezzel kapcsolatban még nincsenek tapasztalatok, így csak az első visszajelzéseket követően lehet pontosabbat mondani. Az Apple egyelőre biztosan nem aggódik emiatt, és valószínűleg hosszú távon sem számolnak nagy problémákkal a hírek alapján.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram