2022.03.21.TomiSpark

Már a Steam Decken is használható az Xbox Cloud Gaming

Igaznak bizonyultak a korábbi hírek, vagyis a Steam kézi konzolján is használható az Xbox felhőalapú játékszolgáltatása. Bár ennek a hírnek valószínűleg sok felhasználó örülni fog, annak talán már kevésbé, hogy kissé körülményesen lehet hozzájutni.

Az elmúlt egy hónapban több olyan hírt lehetett olvasni, melyek arról szóltak, hogy a Steam kütyüjén is megjelenhetnek majd a népszerű Xbox játékok, ez pedig március közepére végül valósággá vált. Erről az Engadget számolt be nemrégiben. Az Xbox Cloud Gaming termék és stratégiai vezetője, Catherine Gluckstein ugyanis március 18-án jelentette be hivatalosan, hogy az Edge böngészőn keresztül már a Steam Decken is válogathatunk az ismert platform kínálatából.

A bökkenő ezzel csak ott van, hogy bár a Microsoft szorosan együttműködött a Valve cégével, hogy a Linux-alapú SteamOS is készen álljon az előtte álló feladatokra, a felhasználóknak ehhez előbb telepíteniük kell az említett böngészőt, majd némi parancssori feladatot is el kell végezni ehhez.

A Microsoft csapata igyekezett egyértelművé tenni, hogy nyitottak a visszajelzésekre, az elmúlt napokban pedig jelentős energiát fordított a Steam Deck támogatására. A streaming-támogatáson túl ugyanis felvázolták a Valve eszközének első féltől származó játéktámogatását, és azt is közölték, hogy az olyan címek, mint a Deathloop vagy a Psychonauts 2 ellenőrzött módon működhetnek majd. A Valve ráadásul külön engedélyezte az alapvető Windows-támogatást.

Az együttműködés persze nem meglepő a Microsoft részéről annak ellenére sem, hogy az egy Linux-alapú platformról van szó. A vállalat ezzel jelentős pénzt keres a játékhoz szükséges Xbox Game Pass Ultimate előfizetésekből, valamint arra is ráveszi az embereket, hogy kipróbálják az Edge böngészőt és az olyan játékokat, amelyeket egyébként talán figyelmen kívül hagytak volna. Amit tehát az azonnali Windows-eladásokban elveszítenek, azt így a hosszú távon elköteleződő vásárlókban nyerhetik vissza.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram