2022.02.23.TomiSpark

Filmet forgattak az iPhone 13 Próval

Rengeteg pénzt és energiát fordít a Shot on iPhone kampányba az Apple, ennek pedig most egy elég minőségi eredményét láthatjuk. A cég egy ismert filmrendezőt kért meg arra, hogy készítsen egy alkotást kizárólag a telefon kameráját használva.

Alapvetően az almás vállalat mindig arra törekszik, hogy a reklámjaik, igazán lebilincselőek legyenek, különösen a telefonjaik esetében. Ezt már abszolút megszokhattuk tőlük, ahogyan azt is, hogy a hirdetésekben minél inkább megpróbálják kiemelni az eszközök hasznát.

Legutóbb az iPhone 13 Pro kamerájára akarták ráirányítani a figyelmet, ezt pedig elég különleges módon tették meg. Egy népszerű filmrendezőt, Park Chan-wook-ot kérték meg arra, hogy forgasson egy filmet, amihez csak a cég csúcskészülékének kameráit használhatta.

Az ötlet abszurdnak tűnhet ugyan, ám az eredmények magukért beszélnek. Persze a szakértelem nyilvánvalóan ehhez sem árt, Chan-wook nevéhez ugyanis olyan alkotások fűződnek, mint az Oldboy, a Szobalány, vagy A bosszú ura.

https://www.youtube.com/watch?v=HnzKqxtnWDY

Természetesen az Apple nem könnyítette meg a szakember dolgát, mivel elég nehéz fényviszonyok mellett volt kénytelen dolgozni, így a telefon kamerájának egyik készsége is jobban kidomborodott, hiszen a 13 Pro kifejezetten jól boldogul a szerény fényeknél. Az iPhone-on felvett film nagyjából 21 percesre sikerült, és a „Life is but a dream” címet kapta.

A Mactrast információ szerint egyértelmű és maga az Apple sem tagadta le, hogy egy nagyobb költségvetésű projekt keretein belül valósult meg a YouTube-on is elérhető videó, mely tökéletes reklámja a ProRes, valamint a ProRAW nevű opcióknak, melyek a filmezéshez nagy segítséget nyújtanak, ugyanakkor csak a Pro jelzésű mobilokban érhetőek el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram