2022.01.08.TomiSpark

Jönnek az új Nokia telefonok

A CES sok érdekességet tartogatott az idén, ezek között pedig ott voltak a HMD Global újdonságai is. Ezúttal öt új készüléket mutattak be a közönségnek, melyek elsőre úgy tűnik, hogy az elérhető árú kategóriába tartoznak.

A Nokia egykor az egyik legnépszerűbb márka volt a mobilokat tekintve, az okostelefonok megjelenésével azonban változott a piac helyzete, így elég gyorsan elveszítették a korábbi vezető pozíciójukat. Többé már nem volt annyira menő Nokiát használni, szemben mondjuk az Apple termékeivel. Egy idő után aztán el is tűnt a márkanév, mivel az előző évtizedben a Microsoft megvette a telefonos részleget, ezzel együtt pedig egy idő után már a saját nevük alatt adták el a termékeket.

Mindez 2017-ben változott meg, amikor a HMD Global belépett a képbe és a tulajdonukba került a divízió, ezzel pedig az androidos készülékeket a Nokia név alatt kezdték el értékesíteni. A 2022-es CES mint sok más cég számára, így nekik is jó lehetőséget biztosított arra, hogy bejelentsék az újdonságaikat, ami az első információk alapján könnyen elérhetőek lesznek az árukat tekintve.

Nokia C100, C200, G100, G400 launched at CES 2022 - Gizmochina

A bejelentés szerint hamarosan érkezik a G400, a G100, a C200 és a C100, valamint a retró stílust képviselő 2760 flip is. Közülük az 5G képes G400 a csúcsmodell, mely a tavaly megjelent G300 folytatása lesz. A telefon egy 6,5 hüvelykes, IPS technológiás kijelzőt kapott, mely 120 Hz megjelenítésre képest és Android 12 operációs rendszert használ majd. Utóbbi igaz a G100-as esetében is, akárcsak a megjelenítő mérete, ám ott már csak egy HD+ felbontású LCD-ről beszélhetünk.

Ami a kamerákat illeti, a CNET beszámolója szerint a G400 egy 48 megapixeles főkamerával, míg a G100 egy triplakamerás modullal rendelkezik majd. Előbbi a Snapdragon 480, utóbbi pedig a Snapdragon 615 rendszerchipet fogja majd alkalmazni. Az oldalsó ujjlenyomat-olvasó mindkettőn megtalálható lesz, akárcsak a 3,5-es Jack aljzat és a C típusú USB csatlakozó is. Ami az árukat illeti az erősebbik telefon 239, míg az olcsóbbik 149 dollárba kerül majd.

A C jelzéssel ellátott készülékekért még kevesebbet kell majd fizetni, ezek a C200-ért 119, a C100-ért pedig 99 dollárt kérnek majd első körben. Egyszerűbb technológiával rendelkeznek, mindkettő a négymagos MediaTek Helio A22 rendszerchipet fogja használni, elől és hátul is csak egy kamerát kaptak, viszont az Android 12 fut majd rajtuk. A legolcsóbb modell a kihajthatós telefon, melyért 79 dollárt kérnek el, viszont erről egyelőre nem sok mindent árultak el. A gyártó azt viszont egyértelművé tette, hogy a kisebb pénztárcával rendelkező embereket célozták meg elsősorban.

Nokia C100, C200, G100, G400 launched at CES 2022 - Gizmochina

„A kutatások azt mutatják, hogy a vásárlók a költségvetésükhöz képest a legjobb ár-érték arányt keresik, beleértve persze a nagy kijelzőt, a hosszú akkumulátor-üzemidőt és a kiváló minőségű kameraélményt. A Nokia telefonjai ebből a szempontból minden igényt kielégítenek, így például az Egyesült Államokban a fogyasztók és a partnerek számára is igazán megbízhatóak” – idézte a CNET Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatójának közleményét.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram