2021.11.02.TomiSpark

Megszabadul a töltőktől a Sony

Egyre kevesebb olyan készülék jön ki a piacra, melyhez gyárilag csomagolják a töltő adapterét, az Xperia 10 III modell esetében pedig a Sony is beállt ebbe a sorba. Ami talán némi vígasz ebben, hogy egyelőre nem az összes piacon figyelhető meg ez a változás.

Régebben teljesen megszokott volt, hogy különféle plusz alkatrészeket kap az ember, ha már egyszer arra adta a fejét, hogy mobiltelefont vásárol. Itt persze nem a szelfibotokra kell gondolni, de egy fülhallgató a maga kis tartozékaival és a töltőkábel az adapterrel szinte alap dolog volt a készülékek nagy többségénél.

A világ viszont változik, és ahogyan átformálódtak a telefonok, úgy azzal együtt a csomagolásuk is. Az utóbbi években elég egyértelműen megfigyelhető, hogy a gyártók többsége már nem rakja bele a dobozba az említett dolgokat, ezeket ugyanis külön kell beszereznünk. Erre az útra lépett rá az Apple, a Samsung és kicsit később a Xiaomi is. A Huawei esetében például még mindig bevált módszer, hogy kapunk egy teljes töltőszettet és eddig Sony sem tett másképp.

A dolgok viszont változnak, a legutóbbi Xperia esetében pedig több helyen is arról számoltak be, hogy már nem kapunk adaptert a vásárláskor. A Gsmarena és a Gizchina hírei szerint eredetileg hiába járt a töltő, megjelent egy új csomagolás, amivel kapcsolatban már más a helyzet. Jelenleg a németországi piacon tűntek fel ilyenek.

Hogy miért alakult ki ez a tendencia? Nos, a válasz a környezetvédelemben keresendő, hiszen elvileg így kevesebb hulladékot termelnek, ugyanakkor van egy dolog, amiért dicséret illeti a Sonyt. Bár a zöldebb jövő érdekében beálltak abba a sorba, hogy kissé megnehezítik a felhasználók életét, ezért a váltásért cserébe adnak is valamit. A jövőben ugyanis 10 euróval csökkentik azon okoskészülék árát, melyeket az új csomagolásban adnak el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram