2021.03.31.admin-fazis

Íme a Xiaomi Mi 11 ultra innovációja

A Xiaomi Mi 11 ultra nemsokára debütál Kínában és rengeteg információ szivárgott ki a telefont illetően. Egy biztos, a készülék körül igen nagy a felhajtás, hiszen a tavaly megjelent kis testvére, a Xiaomi Mi 10 is óriási sikert aratott attól függetlenül, hogy kizárólag Kínában értékesítették.

Innovatív hűtési rendszer

Manapság egyre nagyobb a verseny a fejlesztéseket illetően, a vevők egyenesen megkövetelik az újításokat. Ez teljesen érthető is, hiszen felgyorsult világunkban nő a teljesítményünk és ezt okos eszközeinknek is követniük kell. A Xiaomi természetesen megugrotta ezt a lécet és egy remek új hűtési rendszerrel rukkolt elő.

A Webio egyik bejegyzése leplezte le az új hűtéstechnika részleteit. A cikk eddig csak kínai nyelven jelent meg, ezért pár dolog még homályos a részleteket illetően, viszont egy biztos: az új technológia 3 anyag halmazállapot felhasználásával optimalizálja a telefon hűtés rendszerét. A teljes fázisú hűtéstechnika a szilárd, folyékony és gáz halmazállapotokon alapszik.

A hővezetési képesség 100%-os javulást eredményezett, az innovatív VC áztatólemeznek köszönhetően. Sajnos ezzel kapcsolatban nem derült ki, mihez képest volt ilyen nagy mértékű a javulás, de a Xiaomi mindenképpen biztató számot prezentált.

 Ez a technika egyébként már a Xiaomi Mi 10 készülékében is jelen volt és ugyanúgy működik, mint egy átlagos gőzkamra. Egy folyamatos ciklus követi egymást, ami hűtést eredményez. Az egyik kamrában a felmelegedett folyadék eloszlik, forró gázzá alakul át, ezután a következő kamrába kerül, ahol újra folyadékká hűl vissza.

Ez a telefonban folyamatosan ismétlődve éri el a kívánt hőeloszlást. Ez az új rendszer lehetővé teszi a készülék tartósabb teljesítményét, reméljük egyre több gyártó vezeti majd be a repertoárjába.

Specifikációk

A telefont a Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 Octa-core processzor hajtja, 8, 12-és 16 GB RAM-mal lesz elérhető. A memóriakérdés kapcsán elégedettek lehetünk, hiszen a legkisebb tárhellyel rendelkező opció is 128 GB, ami bőven elegendő az átlagos felhasználásra. Ezen kívül 256 GB-os és 512 GB-os opciók közül is választatunk. Operációs rendszerét tekintve az Android 11 + MIUI 12.5 program vezérli a telefont.

A kijelző 6.81 hüvelykes, felbontása 1440 x 3200 pixel. A Xiaomi Mi 11 Ultra fekete és fehér színben lesz elérhető, nagyon letisztult és elegáns külalakkal rendelkezik.  A nem kivehető Li-Po 5000 mAh-s akkumulátor nagyon szép teljesítményre képes, ráadásul a 67 W-os gyorstöltést és az 50 W-os vezeték nélküli töltést is támogatja. Ezen kívül az 50 W-os fordított vezeték nélküli töltés is opció lehet számunka.

A kamera szintén tartalmaz meglepetést

Kifejezetten figyelemre méltó a kamerasziget, amin egy másodlagos kijelző látható. Ritkán láttunk erre példát az eddig megjelent telefonokon, ezért ez az opció új szintre emelheti a szelfizés fogalmát. Ezen kívül számos pozitív hozadéka is van a kamerasziget mellett elhelyezkedő kis képernyőnek, de hagyunk felfedezni valót a vásárlóknak is.

 A hátsó kamera egyébként 50 MP-es széles objektívet, 48 MP-es periszkópos objektívet és egy 48 MP-es ultraszéles kamerát tartalmaz, az előlapon pedig egy 20 MP-es széles látószögű kamera ül. Az integrált érzékelők közül említésre méltó a gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségmérő, iránytű, ráadásul még egy barométer is segíti a mindennapokat.

A telefon kapcsán megjelent cikkek alatti kommenteket olvasva kirajzolódik az a kritika a Xiaomi Mi 11 Ultrával kapcsolatban, hogy az új hűtési rendszer valójában nem innováció. A feltételezés oka, hogy működési elve hasonló az elődökéhez, a gyártó csupán egy hangzatos névvel próbálja felhívni a figyelmet az új készülékre. Természetesen amint hivatalosan is bejelentik a telefont, a kételyek hamar elpárolognak majd. Mindenesetre egy igazán szép telefonról beszélünk, ami nagyon jó barátunk lehet a mindennapokban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram