2021.05.10.admin-fazis

Íme a Xiaomi Mi 11 Lite 5 G

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Xiaomi nemsokára piacra dob egy 5G képes készüléket, amit ráadásul igencsak megfizethető áron kínál. Ez a legolcsóbb tagja a vállalat 2021-es okostelefon sorozatának, ennek ellenére tudásában nem fogunk csalódni.

Egy jó vásár

2021. május 6-án dobták piacra a készüléket az Egyesült Királyságban és nemsokára már Kanadában is elérhető lesz. Az árát tekintve elégedettek lehetünk, hiszen csaknem fele annyiba kerül, mint nagytestvére, a Xiaomi Mi 11. Az ára körülbelül 550 dollár lesz, ami a specifikációkat figyelembe véve igen jó üzletnek látszik.

Fontos kiemelni, hogy a Xiaomi Mi 11 4G és 5G közti különbség nem csak az internetelérést sebességét jelenti. A Xiaomi Mi 11 5G már jóval komolyabb tulajdonságokkal rendelkezik majd, mint elődje, emellett persze az 5G képessége is számottevő.

A telefon Qualcomm Snapdragon 780 G chip szettet tartalmaz, aminek ugyanaz a feldolgozási technológiája, mint a népszerű Snapdragon 888-nak. a Xiaomi Mi11 5G lesz az első telefon ezzel az új középkategóriás chippel, amit előre láthatólag szeretni is fogunk.

A telefon egyébként 6- és 8 GB-rammal lesz elérhető, 128 GB tárolóhelykapacitás mellett. Ezek az adatok tökéletesen kielégítik az átlag felhasználói igényeket. Amennyiben nem elég a tárhely, az könnyűszerrel bővíthető egy micro SD kártyával.

A méretek

A Mi 11 5G 6,55 hüvelykes, AMOLED DotDisplay képernyővel és 2400 x 1080 pixel felbontással rendelkezik. A 10 bites TrueColor technológiának köszönhetően a színek szinte életre kelnek a képernyőn.

A Xiaomi lenyűgöző, 1,07 milliárd színt jelenít meg a képernyőn, ez egyébként 64-szerese az előd tudásának. A védelemről a jól bevált Gorilla Glass 6 gondoskodik és emellett 90 Hz-es frissítési frekvenciával bír a telefon.

A kinézetét tekintve nagyon hasonlít a Mi 11 5G-hez, viszont ő már sík képernyővel rendelkezik ráadásul egy leheletnyit vékonyabb előlappal. Kifejezetten extra színekben juthatunk hozzá, hiszen szarvasgomba fekete, citromsárga, mentazöld színekben gyártják. A készülék vastagsága 6,81 mm és mindössze 159 gramm a súlya Igazán könnyű darab lett, ehhez persze műanyag hátlapja segítette hozzá.

A kamerák

A telefon hátsó hármas kamerarendszerrel van felszerelve, ami manapság már mondhatjuk, hogy alapelvárás. A fő kamera 64 MP-es, az ultraszéles látószögű kamera 8 MP felbontású. A tele-makro kamera pedig 5 MP teljesítményű.

Ez a felállás lehetővé teszi az igazán szép fényképek készítését, átlagos felhasználásra tökéletesen alkalmas. A Xiaomi azt nyilatkozta, hogy a 20 MP-es szelfikamerát gyenge fényviszonyokhoz optimalizálták, így az éjszakai üzemmód meglepően tiszta és jó minőségű képeket készít.

Természetesen ebben a telefonban is helyet kaptak még a ma már elmaradhatatlan kamerafunkciók, mint például a különböző filterek és szűrők. Ráadásul lehetőségünk van pro-videókat is készíteni a számos videómód segítségével.

Kitartásban sem ismer tréfát

Az akkumulátor teljesítményét tekintve is elégedettek lehetünk, hiszen 4250 mAh-s erejével egész nap nem fog cserben hagyni minket. Emellett 33 W-os gyors töltésre alkalmas, ami manapság már szinte miden készülék praktikusságának feltétele.

Pozitívum még, hogy töltőt is kapunk a dobozba, ami az utóbbi időkben már inkább extrának számít. Mióta az Apple és a Samsung nem mellékel töltőt csúcskészülékeihez, a konkurens cégek ezt annál inkább megteszik.

Ezzel is reflektálnak a nagy cégek felelőtlen és érthetetlen döntéseire. A Xiaomi Mi11 ultra 5G végeredményben nagyon jó minőségű, nagy tudású telefon, amit igazán jó áron szerezhetünk be a közeljövőben, így érdemes átgondolni a vásárlást.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram