2021.06.03.admin-fazis

A legjobb telefonok gyermekeknek 2021-ben

Abban biztosan egyetértünk, hogy egészen más feladat gyermekünknek telefont találni, mint saját magunknak. Manapság telefon nélkül gyakran még gyermekeink sincsenek biztonságban, hiszen felgyorsult életvitelünk megköveteli a szinte folyamatos kommunikációt. Cikkünkben összegyűjtöttünk 4 telefont, mely kifejezetten a fiatal generációnak készült.

Az életkor a döntő

Az, hogy milyen telefont szánunk gyermekünknek, leginkább az életkortól függ. Nem kifizetődő a legújabb Samsung csúcstelefont adni a 6 éves csöppségnek, hiszen nagy valószínűséggel hamar összetörné a nem éppen olcsó készüléket. Ugyanígy nem adhatunk tamagootchiet a 12 éves kiskamasznak sem, hiszen az már nem elégítené ki az igényeit.

Éppen ezért fontos szempont a telefon kiválasztásánál, hogy a készülék ne terhelje túl a fiatal korosztályt szükségtelen funkciókkal vagy túl nagy tudással. A legkisebbek számára bőven elegendő egy kizárólag hívásra és üzenetküldésre alkalmas telefon, a tizenévesek pedig már korosztályuk által használt alkalmazásokat is képesek ésszerűen kezelni.

Az elsődleges cél az, hogy a telefon megvédje őket az internet kevésbé kellemes területeitől, de mégis elérhetőek legyenek, ha szükséges. Emellett persze az is előforulhat, hogy már néhány iskolai feladathoz is szükség lesz a telefonban rejlő képességekre.

  1. Xplora Go Clip

Az Xplora kifejezetten kisgyermekek részére gyártott telefonja egy karabiner segítségével könnyedén a hátizsákra vagy övre csíptethető, így elkerülhető az elvesztése. A legfőbb előnye, hogy a szülők nyomon követhetik gyermekük helyzetét egy alkalmazáson keresztül. A készüléket kifejezetten olyan rendezvények alkalmára tervezték, ahol a gyermekek könnyen elkalandozhatnak.

Zónákat is beállíthatunk rajta, tehát ha gyermekünk túllépi a megadott távolságot, a készülék jelez az alkalmazásban. A telefon súlya 31 gramm, mérete 43,3 x 38,8 x 15,5 mm. Rózsaszín, kék és fekete színekben érhető el, kijelzőjének mérete pedig 1,3 hüvelyk, emellett rendelkezik egy 0,3 Megapixeles kamerával is. A telefonáláson kívül emojikat is küldhetünk vele, de legnagyobb előnye egyértelműen a beépített GPS nyomkövető.

  • Nokia 3310 3G

A tizenévesek számára tökéletes választás a klasszikus Nokia 3310 3G készülék, hiszen akkumulátora lenyűgöző, akár egy hónapos készenléti idővel rendelkezik. Ezt el is várhatjuk a készüléktől, hiszen valószínű, ha ma találnánk egy régi, a 2000-es évek végéről származó Nokia 3310-es telefont az ágy alatt, az akkumulátora még mindig 40%-on lenne.

Az újonnan kiadott készülék éles, tiszta képernyővel rendelkezik, alapfelhasználásra alkalmas kamerával és testre szabható felülete egyszerű használatot biztosít. A készülék súlya egyébként 85 gramm, képernyő mérete 2,4 hüvelyk, felbontása 240 x 320 pixel emellett 2 megapixeles kamerával rendelkezik. A tizenéves korosztály számára előre telepített alkalmazások is futnak rajta.

  • Jitterburg Flip

A Jitterburg Flipet elsősorban az idősebb korosztálynak tervezték, de ami a nagymamának megfelel, az nagy valószínűséggel az unokának is tökéletes lesz. A készülék kinyitható, egyszerű designnal rendelkezik, nincs rajta semmi extra Facebook, -vagy Twitter alkalmazás. A telefon hatalmas csillogó gombokkal, kristálytiszta kijelzővel és rendkívül hangos hangszóróval tökéletesen alkalmas arra, amire tervezték.

A kamerája sem nyújt lehengerlő teljesítményt, de legalább elmondható, hogy az is van. A készülék súlya 133 gramm, mérete 119,4 x 55,9 x 17,8 mm, belső képernyője pedig 3,2 hüvelyk. A retro stílusú telefon nem az olcsó kategóriát erősíti, viszont sokáig hű társunk maradhat.

  • Moto E6 Plus

A Motorola E6 Plus hihetetlen jó áron, már 99 Fontért elérhető, ennek ellenére minden tudással rendelkezik, amivel egy tinédzsereknek alkotott készüléknek rendelkeznie kell. A telefon műanyag hátlapja jól viseli az eséseket, a 13 Megapixeles kamera is kielégítő képeket készít. A 8 magos processzor, a bővíthető tárhely és a 3000 mAh-s akkumulátor hamar vásárlásra ösztönözheti a szülőket.

Az egyetlen bibi, hogy az Android 10 frissítése nem elérhető rá, viszont ennek ellenére még mindig kitűnő választás a tinédzserek számára. A telefon súlya egyébként 149, 7 gramm, mérete 155,6 x 73,1 x 8,6 mm, képernyőmérete pedig 6,1 hüvelyk. A Moto E6 Plus egy igazán ésszerű választás lehet.

Szülőként nagy felelősség van a vállunkon, amikor gyermekünk számára telefont választunk. Sok elmélet egyenesen ellenzi, hogy a fiatal generáció egyáltalán birtokoljon okostelefont, viszont lássuk be, az élet sokkal egyszerűbb, ha gyermekünk bármikor elérhető telefonon. Szerintünk a legjobb megoldás az arany középút megtalálása és az életkornak megfelelő telefon kiválasztása.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram