2022.11.26.TomiSpark

67 wattos töltésre képes ez a mini Macintosh

Az eredeti Apple számítógépet ábrázolja ez az USB-C töltő, ami egy tökéletes ajándék lehet a retró cuccokért rajongóknak. A külseje abszolút megnyerő, emellett pedig kompakt és praktikus terméket hoztak létre az alkotók.

Nem először gyárt olyan töltőt a Shargeek nevű brand, ami a retró életérzést hivatott átadni, hiszen a Retro 35 GaN Charger is egy asztali Apple gépre emlékeztetett. Az egy kompakt gallium-nitrid alapú töltő volt, egyetlen USB-C porttal, amivel a 35 wattos töltés is lehetségesnek bizonyult, most pedig a korábbi sikereket meglovagolva álltak elő a Retro 67 nevű eszközzel.

Mostani fejlesztésük pont úgy néz ki, mint egy eredeti Macintosh, a tetején ezúttal három darab USB-C portot helyeztek el, és ami a legvagányabb, hogy a képernyő is működik. A monitoron a Mátrix filmekből ismerős digitális effekt jelenik meg, amikor egyetlen eszközt sem csatlakoztattak hozzá, más esetben az energiafelvétel mértékét jelzi ki.

Fotók: Shargeek

A bemutatóban kiemelik azt is, hogy a dizájn ellenére viszonylag kicsi termékről van szó, így könnyen hordozható, és állítólag akár két MacBook is tölthető vele egyszerre. Ehhez azért tegyük hozzá, hogy a készülékeknek osztozniuk kell a 67 watton, ha többet töltenénk egyszerre, ettől függetlenül sokaknak hasznos lehet, főként úgy, hogy az aljzat univerzális, így akár az európai szabványnak is megfelel a cserélhető adapternek köszönhetően.

Ami az árát illeti, normális esetben 79 dollárt (30 ezer forintot), kell kifizetni érte, de mivel az eszközhöz egy Indiegogo kampányt is létrehoztak, így akik ott adományoznak, mindössze 39 dollárért (15 ezer forintért) is megkaphatják ezt a nosztalgikus kütyüt. A sikert jól jelzi, hogy az eredeti cél 20 ezer dollár volt, de szűk egy hónappal a határidő lejárta előtt már 212 ezer dollárnál is több gyűlt össze.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram