2023.09.06.TomiSpark

5 elképesztő trükk, amit ki kell próbálnod Androidon

Mindazok, akik nem az Apple modelljeit, esetleg a Huawei újabb készülékeit vásárolták meg, valószínűleg az Android operációs rendszerét használják minden nap, ezen viszont ugyanúgy felfedezhetünk különböző trükköket, ahogyan az iOS esetében. Cikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat.

1. Nincs internet? Akkor játssz a dinóval!

Bár ezt tolhatjuk PC-ről és iPhone-ról is, hiszen mindkét helyen elérhető a Google Chrome, Androidon ez a böngésző alapvetően jelen van, így mindenképpen említést érdemel a rejtett dinoszaurusz, akivel kaktuszokat tudunk átugrálni. Ezt a Google részéről egyfajta unaloműzőnek találták ki, amennyiben nem rendelkeznénk internetkapcsolattal, szóval, akik esetleg kipróbálnák, de nem várnák meg, amíg elmegy a net, akkor a WiFi és a mobilnet kikapcsolásával tehetnek egy próbát a Chrome-ban. Ha meglévő internettel játszanánk, akkor viszont érdemes felkeresni a chrome-dino.com webhelyet vagy pedig a böngésző címsorába beírni a chrome://dino URL-t.  

2. Osztott képernyő

Kevesen használják, pedig a telefonok kijelzői egyre nagyobbak lesznek, így kifejezetten jól jöhet, ha legalább két appot tudunk futtatni egymás mellett. Az osztott képernyős mód beállítása telefonokként eltérhet némileg, így például Samsung, Huawei és Xiaomi készülékeken is másabb lehet egy picit, ezért érdemes a telefon lehetőségeinél kutakodni. Huawei esetében, ha benne vagyunk egy megnyitott alkalmazásban, akkor a képernyő jobb vagy bal széléről kell hosszan nyomva tartani és közben elhúzni az ujjunkat, majd a megnyíló listából kiválasztani a kívánt appot.

Samsungnál az összes alkalmazás gomb megnyomása után kell az app logóját lenyomni és ott kiválasztani az osztott nézetet, Xiaominál pedig a menüben a nemrég megnyitott alkalmazások listájánál láthatunk egy osztott nézetre utaló gombot a bal felső sarokban. Ezek persze a kivételek, a gyári Androidnál az összes alkalmazásnál kell kiválasztanunk egyet, azt középre csúsztatni és a Samsunghoz hasonlóan hosszan kell lenyomni a logót, majd ezt követően az osztott képernyős lehetőséget választani.

3. Lebegő zár gomb

Amikor fotókat akarunk készíteni, akkor egy nagy zár gombot kapunk ehhez, de általában a készüléken lévő fizikai gombok egyikével is lőhetünk egy fényképet. Ezeken túl beállíthatunk akár hangvezérlést is, de ha még ennél is menőbbek lennénk, akkor próbáljuk ki a lebegő gombot. Ennek előhívása nem nehéz, csak be kell lépni a kamera applikációjába, ott megnyitni a beállításokat, majd megkeresni a felvételi lehetőségek között a lebegő zár gombot.

4. Smart Lock

Az intelligens feloldás nagyon hasznos lehet, ha nem feltétlenül ragaszkodnánk a képernyőnk PIN-kóddal, ujjlenyomattal vagy egyedi mintával való védelméhez. Előfordulhat, hogy bizonyos helyzetekben kényelmesebb lenne ezek nélkül, éppen ezért jó a Smart Lock, mivel így beállíthatunk olyan helyeket, például az otthonunkat, ahol ezeknek a használatára nem lesz szükség, de akár bizonyos eszközöket, például fülhallgatókat is hozzáadhatunk ehhez.

Fotó: Android Authority

5. Érd el a telefont Windowsról

Ha munka közben kényelmesebb lenne szinte mindent a számítógépről intézni, akkor érdemes lehet kipróbálni a Link to Windows vagy a Phone Link appokat. Ezek segítségével ugyanis összekapcsolhatjuk a telefonunkat a PC-vel, a megfelelő beállítások elvégzését követően pedig nagyobb képernyőn láthatjuk a mobilon megjelenő értesítéseket, de akár vezérelni is tudjuk az alkalmazásokat. A megfelelő működéshez csak végig kell menni a lépéseken, illetőleg fontos, hogy az eszközök ugyanarra a WiFi-hálózatra csatlakozzanak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram