2023.02.28.TomiSpark

4 perc 54 másodperc alatt feltöltött egy telefont a Xiaomi

Egészen elképesztő videót tett közzé a gyártó, melyen 300 wattos töltéssel mindössze öt percbe telt, hogy 100 százalékosan feltöltsenek egy Redmi Note 12 Pro+ modellt.

Senki sem szeret időt pazarolni azzal, hogy hosszú ideig tölti a telefonját, amit a gyártók is pontosan tudnak. Ennek következtében többen is előálltak már igazán impozáns teljesítményre képes gyorstöltőkkel, a fejlesztések pedig szinte folyamatosak. Nemrégiben a Honor és a Realme is mutatott néhány újdonságot, de mindezt a Redmi márkáján keresztül a Xiaomi igyekezett felülmúlni, ami az alábbi videó alapján sikerült, bár kérdéses, mi valósulhat majd meg ebből a jövőben.

Az Engadget cikke szerint a felvételen egy módosított Redmi Note 12 Pro+ készület láthatunk, amit normális esetben csak 120 wattos teljesítménnyel lehet tölteni, de a teszthez átalakították, így végül az alapvetően használt 5000 mAh-s akkumulátort egy 4100 mAh-s egységre cserélték a látványos eredmények érdekében.

Ennek hála 300 wattos töltéssel, pontosan 4 perc és 54 másodperc alatt töltötték fel teljesen a nullára merített mobilt. Bár mindez jól hangzik, nem lehet elmenni amellett sem, hogy egy speciális cellafelépítésű akkuval dolgoztak. Ebben a hagyományos grafit részeket szénből készült anyagokra cserélték, hogy az elektródák vastagságát 35 százalékkal csökkentsék, így a továbbfejlesztett elektrolit-formulával együtt a lítium-ion akkumulátor nagyobb teljesítménysűrűségre és persze gyorsabb töltésre volt képes.

A portál beszámolója szerint a folyamat során keletkező hő mennyiségét is sikerült csökkenteni azzal, hogy az ultravékony cellákat egy új szendvicsszerű kialakítás részeként hőszigetelő anyagokkal rakják egymásra, hogy optimalizálják a hőelvezetést, miközben jobban kihasználják a belső teret. Ami a biztonságot illeti, a Xiaomi állítása szerint ötvennél is több funkciót építettek be a rendszerbe, hogy nyomon kövessék az áramot, a feszültséget és a hőmérsékletet minden egyes töltőchipen.

Ugyan a videóban látottak bejárták a világsajtót és vélhetően sokan szeretnék ilyen gyorsan feltölteni a telefonjukat, az egyelőre nem derült ki, hogy az új technológia mikor kerülhet tömeggyártásba.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram