2022.07.15.TomiSpark

2024-ben érkezhet a Windows 12

A legfrissebb hírek szerint durván két év múlva mutatkozhat be a Microsoft legújabb operációs rendszere, köszönhetően annak, hogy a vállalat ismét áttérhet a Windows kiadásainak hároméves ciklusára.

A megszokott menetrendtől még 2015-ben tért el a Microsoft, ám most ismételten a jól bevált formához térhetnek vissza. Erről a Windows Central értesült nemrégiben, a portál pedig úgy tudja, más változások is tapasztalhatók lesznek a fejleszési ütemet illetően.

2015-ös bemutatkozástól kezdve a cég ahelyett, hogy háromévente egy új Windows-rendszert dobott volna piacra, inkább más irányba mozdult el, és évente kétszer frissült nagy új funkciókkal a Windows 10. Ekkoriban sokáig az a pletyka is tartotta magát, hogy ez lesz az utolsó nagy dobása ennek a platformnak, ám tavaly megjelent a 11-es, 2024-ben pedig a 12 várható elvileg.

A hírek alapján a leendő újdonság érkezése ellenére a Microsoftnak továbbra is tervei vannak arra, hogy a Windows 11-et az elkövetkező években is frissen tartsa. A szoftvergyártó az elmúlt hónapokban eltávolodott a legutóbbi verzió eredeti, nagy éves frissítésekre vonatkozó ígéretétől, és inkább akkor szállítja a főbb funkciókat, amikor azok elkészülnek. A következő nagy frissítés, a 22H2 jelenleg szeptemberben vagy októberben várható, miután a vállalat nemrégiben véglegesítette azt.

A nagy frissítéseket tehát ritkábban látjuk majd, helyettük viszont előtérbe kerülhetnek a Momentsnek nevezett kisebb újítások, amiket akár egy év alatt többször is megkaphatjuk a 2023-tól kezdve.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram