2022.04.11.TomiSpark

2022-ben visszatér a Delorean

Már februárban szó volt róla, mostanra viszont megerősítést nyert, hogy újraélesztik a Vissza a jövőbe filmek legendás autómárkáját. A friss modellek elektromos hajtást kapnak majd, az első pedig augusztus 18-án mutatkozik be.

A Delorean eredetileg nem a filmhez készült, ám ott vált igazán ismertté. A márkát, mely a DeLorean Motor Company néven jött létre, valójában még 1975-ben alapították, a DMC-12 pedig a formatervével sokakat lenyűgözött.

Az autó főként a Vissza a jövőbe révén lett igazán menő, ahol időgépet csináltak belőle, a 80-as évek popkultúrájának pedig a kitörölhetetlen részévé vált. Az eredeti cég elég hamar csődbe ment, 2021-ben viszont kiderült, hogy visszatér a márka, köszönhetően egy texasi cégnek, ami ugyanazon a néven vitte tovább az örökséget.

Fotó: DeLorean Motor Company

Februárban azt is bejelentették, hogy már idén prezentálják az első autójukat, nemrégiben pedig konkrét dátumot és némi ízelítőt is adtak abból, hogy mire számíthatunk majd augusztus 18-án. Az újdonság formatervét az olasz Italdesing készítette, azt azonban nem állíthatjuk, hogy ragaszkodtak volna a szögletes dizájnhoz.

Az első fotókat a DeLorean Motor Company Twitter-oldalán tették közzé, ahol azt is közölték, hogy a jármű a Pebble Beach Concours d'Elegance autókiállításon jelenik majd meg először.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram